Skip to main content
Recent Posts
11
Perjumpaan Alumni / [SKDA 1986] Sesi Kopitiam @ CapTeh 14.12.12
Last post by Penyampai Berita -
Saudara Hisham Yusop mencadangkan satu perjumpaan pada 14 Disember 2012 yang diberi nama "Sesi Kopitiam @ CapTeh Bersama Geng SKDA Hujung Tahun 2012".

Tempat yang dicadangkan ialah kawasan makan di Bangi iaitu selepas exit tol Kajang menghala ke Bangi. (Kalau tak silap Esso & SOHO ada di sebelah kiri berdekatan lampu trafik pertama selepas jejambat exit tol Kajang ke Bangi ni).

Aktiviti ini bakal dijalankan secara santai. Justeru, semua (bekas pelajar lelaki dan perempuan SKDA) dijemput hadir bersama keluarga untuk aktiviti yang akan dijalankan secara santai ini.
12
Berita & Pengumuman / [SKDA 1986] Walimatul Urus
Last post by Penyampai Berita -
Tuan Tabib Rafdi Tabib Yahya dalam Grup FB SKDA 1986 menjemput semua ahli grup tersebut ke kenduri kahwin adiknya Junaidah binti Yahya dan pasangannya Muhammad Syafiq bin Ismail.

Majlis perkahwinan akan berlangsung pada 2/12/2012 di rumah No. 1087, Jalan Jati 5/1, Taman Desa Permai, Repah, Tampin, Negeri Sembilan.

Kedatangan semua exSKDA 1986 sangat dialu-alukan bagi menyerikan lagi majlis mereka.
13
Berita & Pengumuman / Alhamdulillah
Last post by Ahmad Rasyid Ismail -
Salam,

Alhamdulillah, Forum Alumni Maahad Ahmadi Negeri Sembilan telah siap dibina. Saya mewakili pentadbir forum mengucapkan Selamat Datang kepada semua atau  Ahlan Wa Sahlan Wa Marhaban Bikum. Semoga forum ini mampu membina ukhuwah dan mengeratkan hubungan sesama kita semua bekas pelajar atau guru Maahad Ahmadi Negeri Sembilan.

Firman Allah SWT yang bermaksud: "Sesungguhnya orang-orang yang ada iman itu bersaudara sesama mereka, maka oleh itu, hendaklah kami memperbaikkan hubungan sesama saudara-saudara kau yang ada iman itu." Sabda Nabi Muhammad SAW yang bermaksud: "Tidak masuk syurga orang yang tidak mahu atau memutuskan berhubungan dengan saudara-saudara Islam mereka." seharusnya memperkuatkan lagi azam dan semangat kita untuk terus menerus memperkukuhkan hubungan silaturrahim sesama kita.

Terima kasih kerana memberikan sokongan buat forum ini. Semoga usaha kecil ini ada manfaatnya.

Wassalam.

Untuk & bagi pihak
Alumni MANS